sobota 22. února 2014

Umělé rostliny? NIKDY!?

Pokojové rostliny X umělé

příběh ze života s Kapsáři na květiny

Umělé rostliny NIKDY. Já přece nebudu mít doma umělé rostliny nikdy a nikde, to jsem si říkala vždycky, i když mé pěstební výkony nedosahovaly ani znalostí druhého stupně základní školy.
To půjde, ujišťovala jsem se, potřebuje to jen čas na odzkoušení těch správných druhů rostlin. Musím být trpělivá.
Samozřejmě jiné umístění kapsářů nepřipadá v úvahu. Nad záchodem jsem kytky přece vždycky chtěla, konečně jsem našla i elegantní řešení jak je tam dostat, je tam sice trošku tma (trošku víc), ale to určitě vyjde.
Po nekonečně nezdařilých pokusech jsem jednoho dne náhodou zastavila v obchodě u regálu s umělými rostlinami co vypadaly JAKO živé. Jen se podívám, říkám si, za to nic nedám. Asi po hodině přemlouvání sama sebe jsem vítězoslavně našla takové co se mi líbily a vypadaly opravdu skoro živě. Je přece jedno co tam bude, hlavně když to bude krásné....
Teď to jen šikovně naaranžovat ať to opravdu vypadá krásně a živě a je to. Výsledek mě velmi mile překvapil. Až jsem se sama podivila nad tím, že jsem spokojená i když je to umělá záležitost.
Těšila jsem se, co na to řeknou ostatní. Pozvat kamarádku na návštěvu by bylo nápadné, manžel si asi stejně nevšimne a děti to určitě zajímat nebude. Pár dní jsem se tedy kochala sama až si všiml mladší syn, pak si všiml starší syn, dokonce, světe div se  i manžel a nakonec, to mě lichotí nejvíc si všimla i kamarádka. Vycházela z toalety po delší době se slovy: " Jak to děláš, že ti tam v té tmě ty kytky tak jdou? " Chvilku jsem neodpovídala, užívala jsem si svých pět minut slávy a byla jsem na sebe vážně pyšná, že jsem to dokázala, přemluvit sama sebe.
A teď šup s nimi i do kuchyně, tam je na kytky taky tma a nikdy tam nic nešlo:).
Ne nadarmo se říká, '' nikdy neříkej nikdy''.
Navštivte náš web






Žádné komentáře:

Okomentovat